Viltskrämmare

Forum ALLMÄNT Övrigt snack Viltskrämmare

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2023-01-19 20:58 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #114221
  Ray.S.
  Deltagare

   Under snart 40 års tid har jag lagt märke till viltets reaktioner på olika ljud. Normala motorljud skiter dom fullständigt i. Däremot har däcksljud från grova högljudda M/T däck en skrämmande effekt. Ljudet från däcken uppfattas troligen som hotfullt. Må det vara älg, vildsvin, hjort, eller rådjur. Dom ska över, men dom vänder omgående när däcksljudet kommer nära. Jag har upplevt detta vid väldigt många tillfällen. Grova höljudda M/T har ju nackdelar på asfalt, men vissa fördelar viltmässigt.

   mvh. Ray.S. nr. 86.

   #114346
   Palle Carlsson
   Moderator

    Spännande, då får man alltså ”viltskrämmare” på köpet så att säga 🙂

    #114433
    Ray.S.
    Deltagare

     På tal om däcksljud……..Ni som har gjort militärtjänst, (lumpen) har säkert upplevt det. Volvo 3314 Valpen kunde man höra på flera kilometers håll, men det var inte motorn man hörde utan…..däcken.
     När jag åkte halva Europa runt med S III:an i helt öppet utförande 1988, hade jag helt nya valpdäck på bilen. (kanske Inte den bästa ide´n i världshistorien).Jag fick stanna i Ödeshög för att köpa hörselproppar. Hade tur som en tokig med vädret. 3 veckors strålande solsken, När jag kom hem var framdäcken nästan slut.

     mvh. Ray.S. nr. 86.

    Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
    • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.