Växellåda/fördelningslåda

Forum ALLMÄNT Din Land Rover Växellåda/fördelningslåda

 • Detta ämne har 7 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2020-07-04 08:43 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #67508
  Alf Björck
  Deltagare

   Hej!
   Har en LRD 2006 Td5 motor och R380 växellåda. Jag har bilder men de tycks vara för stora filer, så jag skall verbalt beskriva mina funderingar. Jag har lokaliserat påfyllning/nivå plugg, 1/2 ” fyrkant/torx55 1/2 ”. Ang. den senare är torx55 1/2 ” det korrekta verktyget för denna plugg? Plugg 1/2 ” fyrkant bakom bromstrumman anges som påfyllning/nivå plugg, är detta korrekt? Jag undrar, för att något längre bak (högra sidan) och en bit upp på godset finns en ”ensam” sexkantskalle 22 mm, något försänkt i godset, synbarligen utan annan fuktion än att vara en plugg för ”någonting” och denna har jag tolkat som påfylln./nivå för fördelningslådan. Undersidan av ”lådorna” täcks av ett skydd i plast, måste då ta av detta för lokalisera en eventuell avtappnings plugg? Men isåfall vad är då denna ”ensamma” sexkantskalle till för.
   Hälsningar Alf.

   #67511
   Peter Krupenin
   Deltagare

    svampbob fyrkant?

    • Det här svaret redigerades för 4 år, 1 månad sedan av .
    #67627
    Martin
    Deltagare

     /

     #67833

     ?

     #67861
     Håkan Edberg
     Deltagare

      kan Tobias eller nån med behörighet lägga ihop det här ämnet i en tråd kanske?! nu är det fördelat i 5 trådar i 3 kategorier… så blir lite svåröverskådligt!!
      är inte ute efter att gnälla!!! men har du Alf möjligen haft problem med att svara i dina trådar?? har hänt tidigare!! men borde funka nu!?
      har skälv varit frustrerad över forumet när det inte funkat!! men tycker det har blivit bättre!!
      vet dock inte hur det är på facebook!! för det vill jag inte ha!!

      • Det här svaret redigerades för 4 år sedan av .
      #68077

      konstigt att just denna tråd blev ”konstig” , och varför behöver man tidvis logga in två gånger…finns säkert fler frågor om vårt Forum som förhoppningsvis kommer att användas ett tag till…

      #68135
      Alf Björck
      Deltagare

       Hej, Denis Blomström!
       Jag hänger inte med i ditt resonemang? Trådar, är det så att man svarar på sin egen fråga när ingen annan gör det? Jag skrev en förfrågan om nivå/påfyllnings plugg och då svarade Peter Krupenin ”Svampbob fyrkat”. Då skrev jag en ny förfrågan eftersom jag tänkte att det finns sannolikt kunnigt folk med större hjärnvolym än Peter Krupenin. Blev detta då en ny tråd? Finns det, en manual om hur man korrekt beter sig på forum utan väcka irritation.
       Alf.

       #68163

       hejhej,
       nja jag är nog inte rätt person att svara på frågorna…önskar bara att Forumet skall fungera på så bra sätt som möjligt rent tekniskt och att kunniga och hjälpsamma medlemmar delar med sig av erfarenheter och kunskaper.
       För kunniga och hjälpsamma medlemmar finns det gott om i klubben.

       /Denis

      Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
      • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.