Vad som kan hända när man blir inlåst på en skogsväg.

Forum ALLMÄNT Din Land Rover Vad som kan hända när man blir inlåst på en skogsväg.

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2019-07-26 13:04 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #47702
  MrMittens
  Deltagare

   Hej!

   Hoppas det går är rätt bräda för skryt och självbekräftelse. För jag måste ventilera med liktänkande och har inget annat forum för detta ?

   Är på resa i Höga Kusten för familjen har sommarstuga. Morgonens plan var att ge sig ut till ett för mig tidigare outforskat skogsområde mot kusten. En vik dit inga vägar går och inga hus finns. Nå, inga rikta vägar. Men väl en väg för skogsmaskiner och timmerfrakt som inte använts på år och dagar.

   Jag är totalt nybörjare och har ägt min Discovery 4 blott några veckor. Som upplagt för att köra fast och vara tvungen att gå efter en traktor, och bli klassad som socknens idiot. Men jag tog mod till mig, ställde in terrängprogrammet och skumpade iväg. Otroligt imponerad av den här maskinen. Det var relativt lättkört. Väl framme belönades jag av en sällan skådad naturupplevelse vid viken som var något alldeles magiskt. Visst, men hade kunnat gå… men jag har en Land Rover så nu får jag lov att köra istället helt enkelt ?

   Äventyret började dock på hemvägen då jag upptäcker att markägaren stängt och låst bommen. Där står jag mitt på ett hygge med min bil på fel sida bommen och risken för idiotklassning hänger i luften.

   Vad gör man då? Jo man går runt omkring bommen, kollar in terrängen, nickar för sig själv, gubbgissar, tar en snus, skakar på huvudet. ”DET HÄR KOMMER GÅ ÅT HELVETE!” säger en röst i mitt huvud. Men f*ck it, ingen minns en fegis. Jag bär undan några stockar, rullar bort en av stenarna som markägaren omsorgsfullt placerat i vägen så idioter som jag inte alls få för sig att köra runt bommen. Jo, det kan nog gå faktiskt. Om jag har tur. Kom ihåg att det tuffaste jag kört innan är en liten japansk SUV. Jag kan absolut inget om terränglöpning.

   Bergsprogramet är i, fjädringen på maxhöjd, lågväxel läget i. Och ner i krondiket åker jag! Upp på andra sidan, över stock, sten och stubbar klättrar bilen som det är världens enklaste sak.

   När jag väl står på andra sidan bommen på vägen igen utan en skråma på bilen känner jag mig som en cowboy.

   Jag behöver större däck och ett höjningskit för det här var kul som satan ???

   #47703
   MrMittens
   Deltagare

    (Ber om ursäkt för kass stavning som min mobil så snällt autokorrigerat åt mig.)

    #47830
    Skalman
    Deltagare

     Välkommen, känner du markägaren ?
     Ofta har hen inget emot att man kör på deras vägar i skogen…jag gar flera vägar där jag vet var nykeln ligger.
     Hammnar man som du på fel sida gäller det att komma runt och förbi men sen återställa det man flyttat på…annars är ställer dom ut större hinddr nästa gång…

    Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
    • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.