Series 88 startproblem vid kallt väder

Forum TEKNIK Serie I, II & III Serie III (1971-1982) Series 88 startproblem vid kallt väder

 • Detta ämne har 7 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2023-01-10 14:31 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #113705
  Nils Öberg
  Deltagare

   MIn 88 -71 är besiktigad och klar. Senaste besiktningen 1994! Jag har dock ett problem jag inte lyckas lösa. Bilen är mycket svårstartad vid kallt väder. Tändningen ställd enligt boken, 6 grader BTDC, (kör på 98), förgasaren (weber) är helt ny och det är gnista till alla fyra stiften som är nya, liksom tändkablarna och tändspolen. Allt uppmätt. Kompressionen också perfekt. Vid varmare temperaturer startar den, dock alltid utan choke av någon anledning. Chokar jag vill den inte hoppa igång. Om jag försöker starta bilen igen efter en stund brukar den hoppa igång. Dock inte vid minusgrader. Jag misstänker något bränsleproblem. Eller har jag ställt tändningen fel i alla fall? Någon som har en tanke att dela?

   #113757
   Ray.S.
   Deltagare

    Hej!
    Är Webern av modell ICH 34 ? Har den elektrisk tomgångsventil ? Jag menar en sån där som stänger flödet när motorn är avstängd. Brytaravstånd ? Bränslepump, kommer det fram soppa ? Rätt bestyckning på både tomgångsmunstycke & huvudmunstycke ?
    Några förslag åtminstone……….

    mvh. Ray.S. nr. 86.

    #113758
    Nils Öberg
    Deltagare

     Hej, tusen tack Ray för svar och förslag. Nej fast tomgångsventil. Enklast möjliga förgasare. Beställd på Paddockspares för just denna motor så munstyckena bör vara de rätta. Brytaravstånden också ok och ja det kommer fram soppa. Nu satte jag en värmefläkt under motorhuven riktad mot förgasaren i ca 2 minuter (-3 på Lidingö idag) och bilen startade bums. Någonting är det uppenbarligen med förgasaren när det fryser. Kondens som frusit kanske. Mycket irriterande. Ska byta tillbaka till en original Zenth förgasare och se om problemet försvinner. När motorn väl hoppat igång spinner den som en katt och startar direkt efter det.

     Vänligen, Nils

     #113788
     Ray.S.
     Deltagare

      Kom just på en sak….Du köpte Webern av Paddock. Är det en Italiensk (originalet) eller en Kinesisk kopia? Det skiljer i kvalitet och noggranhet vid tillverkningen.

      mvh. Ray.S. nr. 86.

      #113795
      Nils Öberg
      Deltagare

       Säkert kinesisk med tanke på priset! Hur ser jag skillnaden?

       Dessvärre sägs ju Zenith/Solex förgasarna också ha en del kvalitetsproblem, gjutningen av huset framförallt.

       Jag provar ändå att byta förgasaren tillbaka till en original, har 4 st att välja mellan! Provade ingen av dem under renoveringen utan bytte bara till en ny. Meddelar om det löste problemet. Tack igen för visat intresse.

       Hälsningar, Nils

       #113796
       Nils Öberg
       Deltagare

        Finns det förresten några andra ställen att handla reservdelar på med lite bättre kvalité än Paddock? Köpte nya bromstrummor härförleden varav åtminstone en var ellipsformad….!!!/N

        #113815
        Ray.S.
        Deltagare

         Jag brukar handla av Kastell. Han tog hem från Bearmach, och det brukar vara vettiga grejor. Men jag har för mig att Bearmach har gått omkull. Lite osäker på det, men rätta mig gärna om jag har fel.

         mvh. Ray.S.

         #113955
         Nils Öberg
         Deltagare

          Slutrapport: Weber förgasaren utbytt mot original Zenith. Inga problem att kallstarta längre. Motorn hoppar igång bums så problemet verkar löst. Tack för support och tipset. Trist när aftermarket produkter inte håller måttet. //Nils

         Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
         • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.