Nytt DO val

Forum DISTRIKT Halland Nytt DO val

 • Detta ämne har 8 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2017-09-28 06:53 av .
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #36667

  Styrelsen har beslutat att kalla till val på grund av vakans.

  Den 27/9 klockan 16:10 kommer det att hållas ett nytt DO val på Max i flygstaden i Halmstad.

  Om ni är osäkra på var Max, flygstaden eller Halmstad ligger så hör av er till mig så ordnar jag fram en vägbeskrivning.

   

  Föreslagen DO är:
  Jimmy Johansson #5029
  Föranmälan krävs och görs genom sms eller mail.

   

  Ludde900813@gmail.com
  0727-159293

  Välkomna!

  #36727
  Anonym

   Varför inte kl 18 så alla i länet kan delta ? risk finns att vi bara upprepar historian med förra valet att 1 kommer på valet, när vi väljer tider som den här. jag kan reda nu säga att jag kommer få svårt att delta vid en sådan här tid.

   #36729
   Jimmy Johansson
   Deltagare

    Det är förmodligen lagt den tiden för att dom som jobbar i Halmstad ska kunna komma om man lägger mötet kl 18 så måste dom som jobbar där åka hem och sen tillbaka igen eller vänta. Det spelar ingen roll när man lägger det det är alltid nån som inte kan.

    #36732
    Anonym

     jag kan tycka eftersom vi är en ideell förening där man hjälper till på sin egen fritid, och lägger man en tid kl 1610 så exkluderar man väldigt många medlemmar som måste ta ledigt från sina jobb för att åka på ett DO val, indirekt på detta viset så får man betala 1 gång till ur egen kassa för att medverka på ett val, känns fel att man som medlem skall behöva betala flera gånger för att delta.

     Vi betalar 300kr / år i medlemsavgift, är man egenföretagare så är det ju enkelt att räkna ut vad 1 tim kostnad är ( i många fall så är den mer än 300kr ) så indirekt betalar man medlemsavgifter 2 gånger i år och i vissa fall där man har högre fakturering flera medlemsavgifter

     Ur egen personligt synsätt så får jag svårt att komma till Halmstad den tiden eftersom jag jobbar mycket och sällan är ifrån jobbet innan kl 16, jag ville delta på valet eftersom jag ”gapat” mest om detta, men nu ges jag inte möjligheten då jag jobbar 4,5 mil från stan och slutar kl 16, hade vi lagt den kl 18 hade vi kunnat få med fler medlemmar ( har hört en hel del som inte var så glada för denna tiden )

     så min personliga uppfattning är att man exkluderar många medlemmar när man lägger en tid som denna

     #36737

     Det här gäller ju Halland och angår inte mig… men man kanske valde en tid som med tanke på omständigheterna kring just detta DO-val, skulle vara så smidigt som möjligt för den som trots allt ställde upp som DO-kandidat?

     (Och som egen företagare styr man ju mer över sin tid än som anställd, och även om man bruttofakturerar si eller så, så kan man ju inte räkna kostnaderna på en timme som aldrig blev arbetstid – så det är väl bara nettot man går miste om, om man nu inte lägger denna timme nån annanstans… så skitsamma om man är egen eller anställd.)

     Hoppas valet går bra, och även om det verkar ha funnits mycket åsikter om hur själva valet skulle gå till så har jag inte förstått det som att det är nån kandidat som inte fått en rättvis chans att väljas, utan snarare tvärtom; ingen ville – men då ställde nån upp för att täcka upp vakansen.

      

     #36742
     Jan Undén
     Deltagare

      När valet hölls mitt på dagen en lördag kom EN medlem så jag tror

      inte tiden är problemet utan intresset i distriktet.

      Nu har styrelsen utlyst nyval och då måste vi anpassa tid och plats till när

      och var den intresserade kandidaten kan närvara.

      #37181
      Anonym

       Men kl 1610 ?? på detta vis så exkluderar man medlemmar i distriktet som vill närvara i valet, dom som har ett arbete att sköta, flesta jobbar 0700-1600 mån-fre, jag jobbar 4,5mil utanför Halmstad och har väldigt svårt att ens komma ifrån jobbet kl 16:00.  Jag ser ingen demokrati i att lägga en sådan tid i en ideell förening, vi skall alla ges möjligheten till att kunna närvara på ett sådant här val, ( sedan om man själv väljer att avstå, så är det något helt annat )

       Om den tilltänkte kandidaten bara kan en onsdag kl 1610 så är det bättre att flytta fram det ytterligare en vecka och kanske lagt det onsdagen där på kl 18 eller kl 19 så alla hinner jobba klart.

       så bråttom kan det inte vara eftersom detta är ett fyllnadsval, ( vi bad om att få flytta orginal valet till annan ort då flertalet av medlemmar befann sig där, men detta avslogs ) Så intresset finns, så där håller jag inte med om att det saknas intresse, ( annars hade jag inte varit här och krigat för en annan tid….. )

        

       så jag kan ju tycka att styrelsen borde tillgodose att medlemmar kan närvara, än att lägga fokus på att kandidaten kan, för det är ju medlemmarna som skall rösta inte kandidaten

       #37333

       Nu har distrikt Halland haft ett demokratiskt DO-fyllnadsval enligt konstens alla regler.
       3 medlemmar kom och röstade framJimmy Johansson #5029 som ny DO.

       Höll ögonen öppna här för info om kommande träffan i vårat distrikt.

       #37336
       Anonym

        Hur kan ni påstå att det är demokratiskt ??? när ni förlägger valet så att man exkluderar medlemmar ifrån att komma på valet, pga att man har ett arbete att sköta mellan 0700-1600 och bor eller jobbar i olika delar av länet och därav inte ges möjligheten att delta !

        Ett demokratiskt val hade varit att lägga tiden tex kl 1900 så alla medlemmar oavsett vart man jobbar eller bor i länet ges möjliget att delta, eftersom detta var ett fyllnadsval hade man kunnat styrt detta på ett mycket smidigare vis och kunnat tillgodose länets medlemmarna med en tid så man hinner arbeta klart,

        Nej så detta var inte demokratiskt……. detta var riktigt illa skött, varav jag kommer begära mitt utträde ur denna klubb

       Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
       • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.