Nyheter verksamhetsåret 2019.2020

Forum DISTRIKT Västernorrland Nyheter verksamhetsåret 2019.2020

 • Detta ämne har 0 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2019-09-02 20:59 av .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #50100
  Mats Åkerlund
  Deltagare

   Dagen för DO-valet började väldigt bra men där avslutet blev lite mer ansträngt. Mer om det senare….

   Vi började med att ta en fika på Hotell Höga Kusten för att bygga upp stämningen inför DO-valet. Jag har under senaste året skolat in en ny DO-kandidat, Peter Berglund. Vid valet så föreslog församlingen också Peter som ny DO vilket vi alla enades om är ett ypperligt val. Undertecknad varvar ner genom att ta rollen som vice DO. Perfekt att vi kan stötta varandra samtidigt som vårt distrikt präglas av ett fantastiskt lagarbete där alla bidrar. Jag vill passa på att gratulera Peter till den nya rollen.

   Sedan bar det iväg i karavan söderut i riktning mot Hemsön och den fina restaurangen på bergstoppen . Maten var ypperlig och smakade gott. Kanske var det sjön som suger efter fyra minuters vägfärja? Sedan bar det tillbaka till färjeläget i Sanna. Då hände något märkligt. Alla bilarna backade av färjan. Orsaken var att styrmekanismen krånglade. Färjan åkte sedan iväg lite krokigt till andra sidan där en mekaniker tog vid. Prognosen var att färjan eventuellt skulle vara i drift kl. 18:00. Klockan var då 14:45. Suck. Kl. 18 fick vi en ny prognos i ösregnet – 21:00. Då skedde ett under och hux flux siktade vi färjan som efter stor ansträngning lyckades manövrerar till kajan och vi kunde lyckligt fortsätta färden hemåt i ösregnet.

   På mötet planerade vi även in ett antal aktiviteter för kommande verksamhetsår.

   23-24 november blir det knytkalas på julbordstema. Berit Drakenheim får i uppgift att stämma av med vandrarhemmet vid Sandslån om det finns lediga rum.

   1 februari 2020 är det SLRK:s födelsedagskalas. I år är det vårt eget distrikt som har stafettpinnen för att arrangera kalaset. Vår plan är att förlägga träffen till Junsele.

   16-17 maj planerar vi för att återupprepa 2018 och 2019 års succéer med en helgträff på temat Storbritannien, tweed och after noon tea. Peter och Lotta kommer att undersöker olika alternativ till boende och presentera förslag.

   Redan nu tycker jag att ni ska planera in för sommarträffen 2020, 30/7-2/8, som vi arrangerar tillsammans med övriga Norrlandslänen.

   Sedan kommer det bli lite spontana fikaträffar i vinter också. Vi återkommer med mer info om detta.

   Jag ser redan nu att det kommer bli ännu ett bra verksamhetsår för distrikt Västernorrland och hoppas på att många tar chansen till att delta i någon av våra trevliga aktiviteter. Välkommen! Har ni frågor så hör gärna av er.

   Nästa gång så blir det Peter som har ordet.

   Hälsningar Mats Åkerlund, # 5072

  Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.