Luftfjädring vänster bak.

Forum TEKNIK Discovery Discovery II (1999-2004) Luftfjädring vänster bak.

 • Detta ämne har 3 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2017-09-26 22:06 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #36705
  admin
  Deltagare

   Hej!

   Skulle åka och besiktiga min disco -02 idag, men min disco ville inte vara med idag och släpade vänster rumpa i backen. En timme efter besiktningen var det dock full fart på honom och hoppar upp och ner i terängläge som en väldreserad hund. Tråkigt bara att han var lite elak och inte ville vara med just då det var besiktning. Nu är jag lite rädd för att han skall trilskas igen och undrar hur jag skall kunna förebygga det. Man skulle kunna tro att det är ett litet luftläckade i gummibälgen, jag tror inte det men är inte säker. Jag upplever som att det är ett samband med bakdörrens stängning.

   När jag öppnar bakdörren eller vad bagagedörren nu heter på discon, så sjunker bilen vänster bak och det skall den väl egentligen inte göra. Sen när jag stänger dörren och alla andra dörrar är stängda, då börjar han pumpa upp och resa sig. Så har han betett sig i ett år och jag har trott att det är ett automatiskt lastläge när man öppnar bagagedörren. I går fixade jag lite med bagagedörrens lås då jag undrade just hur bilen visste om dörren var stängd eller ej, funderar på om min klåfingrighet just orsakade dagens problem.

   När bilen krånglade idag och inte ville resa sig helt så märkte jag att, när jag öppnade bagagedörren så sänkte den sig helt, så har den även gjort tidigare. När jag sen stänger bagagedörren så reser den sig men bara någon sentimeter från bottenläget. Skulle det vara bälgen som är otät tycker jag att jag borde höra läckaget och jag tycker kompressorn skulle fortsätta att försöka höja. En misstanke jag hade var att nivågivaren trodde att bilen var tillräckligt hög och stoppade kompressorn. Nu när bilen verkar vara hel igen så har jag bombat nivågivaren och bagagedörrens lås med WD-40, vet inte om det är bra eller ej. När det strulade så checkade jag om dörrarna var indikerade som stängda genom att larma på och som jag förstår så tutat den till om något inte är helt stängt men den ger inte något sådant tut så tror att luftsystemet vet att allt är stängt så att han kan justera höjden.

   Jag har haft läckande bälgar på mina P38ór tidigare men då har kompressorn kämpat på tills han totalt ger upp och går in i körsäkert läge max 30km/h. Om det nu ändå skulle vara bälgen som läcker men bara ibland och i vissa lägen, då tycker jag inte kompressorn skulle stanna efter bara någon centimeters lyft. Eller finns det något felsäkert läge där han bara pumpar i lite luft för att man skall ta sig fram. Saknar displayen på discon så som det är på mina P38ór där jag ändå för lite felmeddelanden som hjälper i felsökandet.

   Är det någon som känner igen de här problemet och vet vad det kan vara, eller vet vad man kan prova som, byt bälg eller nivågivare för det är så stor risk att det ofta är en spökorsak, discon kan vad jag förstår ha en special fjärr nyckel som kan sänka rumpan, sådan nyckel har jag inte men funderar på om datorn aktiverar den funktionen triggat av bagagedörren????

   Vänlig hälsning,

   MarcusM

   #36810
   Karl Edfors
   Deltagare

    Har den alltid sänkt sig när du öppnar dörren? Kanske någon som byggt om i systemet som ville ha lägre lasthöjd tidigare?

    Funktionen att sänkta finns i BCU och den känner ju av vilken dörr som är öppen, så det är inte omöjligt, om än långsökt.

    #37257
    admin
    Deltagare

     Svårt att säga alltid, det är nog inte min uppfattning men oftast, känns lite lättande i funderingarna när du ändå säger att det skulle kunna vara möjligt i BCU funktionen om än långsökt. Skulle kanske kunna vara en bugg just min BCU kanske.

     #37306
     Karl Edfors
     Deltagare

      BCU stänger normalt av all höjdjustering så snart en dörr är öppen. Är det inget reellt problem så skulle jag gå vidare och fixa med andra saker så länge.

     Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
     • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.