Land/range rover kvalite

Forum ALLMÄNT Din Land Rover Land/range rover kvalite

 • Detta ämne har 2 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2020-03-20 11:12 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #61164
  skogis
  Deltagare

   Hej, funderar på min första Land Rover och suget är stort. Men det är med skräckblandad förtjusning pga statistiken med motorras och allmänt bristande kvalite på växellådor och drivlinor. Precis som nästan alla bilmärken gått igenom kvalitetsproblem VW, bmw, ford, audi mfl så tar ju oftast märkena tag i bekymren med nya modeller etc.
   Men gällande land rover är det svårt att hitta info om kvalitetsproblemen upphört? verkar som det förbättrades efter 2009 och framåt?
   Mottager gärna info från er, länkar och texter i ämnet.

   #61185

   Det är inte så lätt som att nyare generellt är bättre, eller att det skulle finnas en tydlig brytpunkt mellan dålig/bra kvalitet. Det är mera så att olika modeller i olika generationer har olika förtjänster och även olika typiska problem. Varje ny modell innebär lösning av några saker och introduktion av några nya….
   Så om du skriver vilka modeller och år du letar efter kan du få mer konkreta tips om vad som gäller den modellen/generationen.

   #61191
   4557
   Deltagare

    När jag för drygt ett decennium sedan stod i begrepp att köpa min första Land Rover Defender (den enda sanna/äkta/riktiga Land Rover:n enligt mig) konsulterade jag bl a detta forum.
    Fick då rådet, beträffande Defender, att inte köpa äldre är 2004 års modell.
    Detta avhängigt problemen med spruckna topplock, spruckna avgasgrenrör, lossnade drev/impeller till oljepumpen, kablaget mellan motorn och ”elcentralen” under höger framstol samt 3 Amigos.
    Lydde rådet och köpte en Storm 90 -04 som under mitt ägande endast renderade verkstadsbesök beroende på illasinnade fasta föremål i naturen.
    När det gällde nästa Defender, en Puma SVX 90 -09, litade jag i stället på hjärtat.
    Det sa ”klick” – därmed basta.
    2 problem hade jag med den:
    Blixtlåset till ”bakdörren” havererade första vintern. Men nu finns det inte så många SVX 90 så risken för dig är minimal. Annars den snyggaste Land Rover:n alla kategorier(enligt min uppfattning).
    EGR-ventilen strulade/spökade – men inte vid de årliga besöken hor Bilprovningen. Tack[b] SV[/b]arta[b] X[/b]ara för det.

    Avvaktar med spänning inbjudan till provkörning av nya Deffen från återförsäljaren.
    (kanske före denna officiella provkörning ”en sväng i spenaten” på hemlig ort redan nästa månad?????)

    Min erfarenhet av Defender.
    Vilken Land Rover suktar du efter?

    En annan rekommendation är att PIKAB är flera gånger bättre än den ”auktoriserade” LR-verkstaden i Vällingby/Johannelund. Torbjörn är en klippa!

   Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
   • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.