Jord problem

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2020-09-22 17:39 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #72128
  Sven Permgård
  Deltagare

   Spännande det här med att äga defender. Körde en kortare runda förra sön när det började ryka från handbroms o plötsligt slog det dessutom upp lågor o till slut stanna bilen, tändning o allt funka (i detta läge ringde jag en medlem som vänligt nog kasta sig ut i bil för undsättning) men mellanreläet under passagerar säte ljöd oroväckande, ringde Kastell för konsultation som snabbt o effektivt konstatera jord problem (otroligt vilket nätverk det finns att tillgå med ovärderlig kunskap).
   Nya jord kablar, varningslampskabel, o damask e beställda. Tänkte dessutom va så fräck att kolla av med den samlade expertisen om någon varit med om denna dramatik o vad har i så fall mer tagit skada i era fall ?
   Hittar själv inga lösa kablar som ligger emot eller avbrända säkringar osv. Bilen starta dagen efter men jag kör inte förrän en rejäl genomgång o byte av jordkabel dessutom har mitt nya AGM bat från biltema blivit helt tömt tyvärr. Tacksam för input o även glada tillrop så man kan få ordning på sin kära Storm igen!

   #72140

   ”Heja-heja”! Glada tillrop kan jag stå till tjänst med ! ?
   /Ingemar

   #72167
   Peter Hansson
   Deltagare

    Det är inte helt ovanligt, brukar vara jord mellan chassi och kaross som är dålig så jordas allt via handbromsvajern som inte riktigt är dimensionerad för detta och smälter. Kolla denna också så att den inte bränt och går av efter ett tags användning.

    #72244
    Sven Permgård
    Deltagare

     Tackar Peter för info o jodå handbromsvajer brann av o därav rökutveckling med tillhörande flammor, handbromsvajer är införskaffad o övriga delar är på väg.
     Tack även till Ingemar för kraftfulla tillrop o hjälpen hem.
     Hade kanske hoppats på någon som varit med om liknande dramatik skulle höra av sig med sina historier o om det uppstått andra problem till följd av det lilla missödet.

    Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
    • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.