Hur aktivera halvljus på dagen?

Forum TEKNIK Discovery Discovery Sport (2015–) Hur aktivera halvljus på dagen?

 • Detta ämne har 4 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2021-05-13 19:52 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #80162
  Aaberg
  Deltagare

   Som nybliven ägare till en tyskimporterad Discovery Sport 2015 (december) undrar jag hur jag kan aktivera så halvljuset är tänt även på dagen. Kopplar jag in auto-läget på lyset så tänds det bara från skymning. Jag har försökt hitta någon inställning i bilen och även kopplat in en hyfsat bra obd-läsare (Foxwell 530 med Land Rover-app) men kan inte hitta någon inställning där heller. Någon som vet?

   #81632
   Tomas Jons
   Deltagare

    Enligt instruktionsboken är det ”bara” att vrida till läge 3 => dvs den markerad med symbolen för halvljus => funkar inte det för Dig?

    [attachment file=81633]

    #81637
    Aaberg
    Deltagare

     Tack för svar. Jo, vrider jag till läge 3 tänds lyset men jag vill slippa att göra detta manuellt varje gång jag startar och stänger av motorn. Vill att auto ska tända halvljuset även på dagen.

     #84227
     Martin
     Deltagare

      Min är svensksåld och tänder halvljusen först vid skymning. Fram till dess är det DRL. Brukar tändas när jag kör in carporten…

      /Martin

      #84232
      Palle Carlsson
      Moderator

       På min andra bil, så fungerar det så att Auto är DRL när det är ljust och halvljus när det skymmer. Så där har jag den på halvljus, den står alltid där eftersom den släcker ljuset när jag tar ut nyckeln, men den är iofs svensksåld.

       Så jag tror inte du kan få halvljus på auto när det är ljust ute.

      Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
      • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.