Främre stötfångare och nummerskylt placering?

Forum TEKNIK Teknikspalten – Allmänt om teknik Främre stötfångare och nummerskylt placering?

 • Detta ämne har 6 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2023-05-02 22:06 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #119190
  Jonas
  Deltagare

   Jag har monterat en ny främre stötfångare med stort mitthål för bogsering och behöver flytta nummerskylten. Var kan jag lagligt placera skylten?

   Defender 2002 mod.

   #119197

   Ansök om en liten skylt fram. Jag har en liten skylt fram, min 90:à är registrerad med det. Det finns en enklare väg att gå, beställ en bakskylt som råkar hamna fram… den zonen är väl mörkgrå.

   #119201
   Jonas
   Deltagare

    Tackar så mycket. Bra idéer. Som jag har förstått det får man inte placera den nuvarande registreringsskylten på höger eller vänster sida av stötfångaren?

    #119202

    Går ju också att göra ett fäste för ordinarie skylt ovanför eller under hålet i stötfångaren

    #119209
    Jonas
    Deltagare

     Intressant. Jag har fått ett förslag på att göra ett litet gångjärn i överkanten ovanför hålet och ett snabbfäste under. Skylten kommer då att täcka hålet men kan öppnas vid bogsering. En fråga är då bilprovningen?

     #119262

     Polisen säger såhär:

     ”Registreringsskyltarna måste vara läsliga

     Registreringsskyltar ska vara väl synliga från alla vinklar och får inte vara oläsbar på grund av skada, smuts, is, snö eller liknande. De får inte vara vinklade eller sprejade med reflexsprej, ligga dolda i fönstret eller ha ändrade siffror och bokstäver. Det är olagligt att köra ett fordon med en svårläst registreringsskylt. All form av försämring av läsbarheten är ett lagbrott, oavsett om det sker avsiktligt eller inte. Är dina registreringsskyltar skadade och oläsliga, ska du beställa nya hos Transportstyrelsen.”

     Jag har min på vänster sida fram, det har inte varit något problem på bilprovningen eller annars. Har passerat en av trafikpolisens stationära kontroller med en nitisk besiktningsman ua, kan vara att segelbåten som var 3,09 meter bred och 10 meter lång på trailern tog lite fokus från just nummerplåten.

     #119360
     Jöran Selin
     Deltagare

      min är monterad vänster fram på stötfångaren, vinschen tar all mittenplats (liten skylt) och ingen myndighet eller motsvarande har haft invändningar.

     Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
     • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.