Förgasarproblem 90cc ATV

Forum TEKNIK Teknikspalten – Allmänt om teknik Förgasarproblem 90cc ATV

 • Detta ämne har 0 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2019-06-03 11:54 av .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #45165
  admin
  Deltagare

   Hej
   Jag har en 90cc fyrhjuling som grabbarna kör med. När jag köpte den så upptäckte jag att det glipande mellan insug och filterhus. Det sitter en liten gummiböj mellan förgasare och filterhus som inte satt kvar på filterhuset. Glipan resulterade i att förgasaren inte sög luft genom filterhuset utan tog en genväg i glipan. Eftersom gummiböjen hade krympt lite med åren så beställde jag en ny och monterade allt enligt bok. Nu vill inte maskinen gå. Den dör vid gaspådrag. Tar jag bort filterhuset och kör med bara böjen så funkar det. Jag har tagit ur filtret och kört med tomt filterhus med samma dåliga resultat. Filter, filterhus och förgasare är noga rengjort. Förgasaren flera gånger med luft och tråd. Det finns inga justeringsmöjligheter för högfart
   Upptäckte dessutom att det sitter en justeringsskruv på gashantaget som begränsar hur mycket man kan gasa. Den har alltid varit inskruvad max. Skruvar jag ut den, dvs tillåter mer gas, så går den dåligt även utan filterhus.
   Nålen har jag både lyft och sänkt men märker ingen skillnad då heller.
   Bomba gärna med teorier och idéer för mina börjar ta slut.
   Kan tillägga att jag varit i kontakt med tidigare ägare som säger att han inte skruvat något på den men heller inte kan svara för om den någonsin gått med luftburken på då han inte sett det. Jag tror att han är ärlig. Jag har det som utgångspunkt i alla fall.
   //Simon

  Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.