Elektrisk kylfläkt

 • Detta ämne har 12 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2022-10-25 18:37 av .
Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #109270
  Emil Hagström
  Deltagare

   Hej jag behöver sätta en elektrisk kylfläkt på min steg 2 optimerade Td5. Fundera på dubbel fläkt.
   Har någon något bra tips på en sådan fläkt.

   #109305

   Kolla på skrotarna. Jag använde Ford Mondeo fläktar till en Discovery 1

   #109322
   Emil Hagström
   Deltagare

    [quote quote=109305]Kolla på skrotarna. Jag använde Ford Mondeo fläktar till en Discovery 1[/quote]

    Okej tack. Men jag vill helst ha en ny för en td5

    #109363
    Max Wollenberg
    Deltagare

     Hej Emil,

     Kika på länken.
     https://www.revotec.com/acatalog/Land-Rover-Tailormade-Cooling-Kits.html

     Mvh, LR Doc Max ⛑️

     #109411
     Emil Hagström
     Deltagare

      [quote quote=109363]Hej Emil,
      Kika på länken. https://www.revotec.com/acatalog/Land-Rover-Tailormade-Cooling-Kits.html
      Mvh, LR Doc Max ⛑️[/quote]

      Tack hade kollat på dom tidigare. Tänkte köpa en sådan men undrade om någon hade något annat alternativ.

      #109458

      nyfiken undrar vad steg 2 optimering innebär 🙂

      #109550
      Martin
      Deltagare

       Antar att det är fullt flöde i kylsystemet med en fungerande/ny termostat och påfyllt kylsystem. Ett bra trick att tömma luft i systemet är att i en rimligt stor rondell hålla tillräcklig fart för att luta ordentligt. Kör några varv, det ger en märkbart högre temperatur i luftutblåsen och lägre temp i motorn… Tyckte att min Td5:a klarade värmen ganska bra. Hade en Nanocom inkopplad över tid och såg inga jättehöga temperaturer när allt lirade. K&N luftfilter, större LLK, ingen EGR, ingen kat, ingen mellandämpare och en bra bit över steg 1 i mjukvaran. En ny original kylare hjälpte också till.

       Intercooler TD5

       Intercooler Td5

       /

       #109655
       Emil Hagström
       Deltagare

        [quote quote=109550]Antar att det är fullt flöde i kylsystemet med en fungerande/ny termostat och påfyllt kylsystem. Ett bra trick att tömma luft i systemet är att i en rimligt stor rondell hålla tillräcklig fart för att luta ordentligt. Kör några varv, det ger en märkbart högre temperatur i luftutblåsen och lägre temp i motorn… Tyckte att min Td5:a klarade värmen ganska bra. Hade en Nanocom inkopplad över tid och såg inga jättehöga temperaturer när allt lirade. K&N luftfilter, större LLK, ingen EGR, ingen kat, ingen mellandämpare och en bra bit över steg 1 i mjukvaran. En ny original kylare hjälpte också till.

        Intercooler TD5

        <iframe class=”wp-embedded-content” sandbox=”allow-scripts” security=”restricted” style=”position: absolute; clip: rect(1px, 1px, 1px, 1px);” title=””Intercooler TD5” — SLRK – Svensk Land Rover Klubb” src=”https://vps.slrk.se/topic/intercooler-td5/embed/#?secret=ikqv6FTITv&#8221; data-secret=”ikqv6FTITv” width=”600″ height=”338″ frameborder=”0″ marginwidth=”0″ marginheight=”0″ scrolling=”no”></iframe>

        Intercooler Td5

        <iframe class=”wp-embedded-content” sandbox=”allow-scripts” security=”restricted” style=”position: absolute; clip: rect(1px, 1px, 1px, 1px);” title=””Intercooler Td5” — SLRK – Svensk Land Rover Klubb” src=”https://vps.slrk.se/topic/intercooler-td5-4/embed/#?secret=HGJNcyXeY3&#8243; data-secret=”HGJNcyXeY3″ width=”600″ height=”338″ frameborder=”0″ marginwidth=”0″ marginheight=”0″ scrolling=”no”></iframe>
        /[/quote]

        Föra ägaren har tagi bort viskös fläkt. Så när jag kör en längre tid i terrängen så blir det lite varmt. Har en större intercooler.

        #109656
        Emil Hagström
        Deltagare

         [quote quote=109458]nyfiken undrar vad steg 2 optimering innebär ?[/quote]

         I mitt fall så betyder det större turbo, större intercooler ny mapp och mjösystem borttaget. Och annat småpill.?

         #109702

         Tack för ditt svar !
         trevlig optimering !
         Antar att byte till effektivare turbo gjorde ”underverk”? funderar själv på en uppgraderad turbo när den ”gamla” behöver bytas…har själv en Mastaz optimerad ecu med bost unit (20psi) ingen kat, blanking kit…och undrar hur mycket mer ger en effektivare turbo ?
         Vi kör inte i skogen så Td5:an går ”kallt” som de brukar…bara växellådan som inte tycker om för många mil i ”hög” fart 🙂 ca 120-130 km/h då blir den lite svårväxlad…har provat olika växellådsoljor och funderar på att byta tillbaka till Castrol igen (den fungerar bra med varm motor men lite sämre vid kall…tycker jag)

         kul att höra era erfarenheter och tips tycker
         Denis

         #109975
         Emil Hagström
         Deltagare

          [quote quote=109702]Tack för ditt svar ! trevlig optimering ! Antar att byte till effektivare turbo gjorde ”underverk”? funderar själv på en uppgraderad turbo när den ”gamla” behöver bytas…har själv en Mastaz optimerad ecu med bost unit (20psi) ingen kat, blanking kit…och undrar hur mycket mer ger en effektivare turbo ? Vi kör inte i skogen så Td5:an går ”kallt” som de brukar…bara växellådan som inte tycker om för många mil i ”hög” fart ? ca 120-130 km/h då blir den lite svårväxlad…har provat olika växellådsoljor och funderar på att byta tillbaka till Castrol igen (den fungerar bra med varm motor men lite sämre vid kall…tycker jag)
          kul att höra era erfarenheter och tips tycker Denis[/quote]

          Jag har inte jättebra koll på Td5 trimning för det är föra ägaren som har gjort allt. Det snabbaste jag har vågat köra är ca 160 km/h. Sen så är växellådan ombyggd så jag slipper ligga på så höga varv. Vad det gäller avgassystemet så är katalysatorn urholkad och jududämparen urholkad. Men en extra liten ljuddämparen i bak så att det inte blir för högljutt.

          #110099

          Mycket trevligt !!!
          Antar ”Discons” slutväxel ?

          Fler med liknande erfarenheter 🙂 och skillnader mellan org turbo och utbytes osv…

          #110255

          ingen ?

         Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
         • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.