Disco 3 med besiktningtrassel

Forum TEKNIK Discovery Discovery 3 (2005-2009) Disco 3 med besiktningtrassel

 • Detta ämne har 3 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2019-10-16 09:51 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #52452
  Henric Larsson
  Deltagare

   Har precis införskaffat en Disco 3 SE, 2006, ett återfall till Landrover. Hade tidigare en serie-bil men den här gången blev det en mera komfortabel bil. Allt verkar funka (förutom nyckelfjärren, återkommer om den). Bilen är toppen att åka med!

   Nu till besiktningstrasslet.
   Jag besiktigade bilen förra veckan, allt OK förutom att jag fick nedslag pga att bilen saknar motorlampa… Den som ska tändas när tändningen slås på och sedan släckas när man startar och allt funkar. Första tanken var att lampan var trasig eller att den kanske var ”släckt” mjukvarumässigt. Sen när jag kollar instruktionsboken så finns tydligen lampan endast på bensinversionen (på dieseln finns glödindikeringen på samma position). Alltså åkte jag tillbaka till Carspect och visade att det inte finns någon lampa i min bil. Pekade också på att bilen gör en ”systems check” som syns på displayen under uppstart och att det skulle vara där ev. felkoder dyker upp. Besiktningen köpte inte detta utan ska nu kolla med sina chefsingenjörer och återkomma i frågan. Det var i förra veckan, och jag har inte hört något än. Tidigare ägaren har aldrig fått nedslag eller ens en kommentar om detta. Är det någon som haft samma problem? Finns det någon annan lampa som jag missat?

   /Henric

   #52455
   Karl Edfors
   Deltagare

    Trist att behöva åka till en annan besiktningsstation, men det finns ju de som inte har koll! Kontakta dom att du kommer kräva pengarna åter och besiktiga på ett bolag med kompetens.

    #52464
    Henric Larsson
    Deltagare

     Tack för filmtipset, min bil är uppenbarligen inte unik. Det får nog bli en annan besiktningsfirma om dom inte släcker 2:an inom kort.

     #52574
     Henric Larsson
     Deltagare

      Nu har det löst sig! 2:an är raderad och jag kan åka vidare ett år till.
      Det visade sig att kravet på lampa inte finns på personbilar med totalvikt över 2500 kg.
      Kan vara bra att ha i minnet om någon råkar ut för samma problem.

     Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
     • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.