SLRK:s hemsida och forum flyttat

SLRK:s hemsida och forum har flyttats till en egen server här på morgonen, onsdag den 7:e mars 2018. Flytten tog ca 30 min. Vi var väl förberedda, vi hade testat det mesta i förväg och flytten orsakade inget avbrott eller dataförlust.

Med den nya servern har SLRK fått avsevärt mer dataresurser, utan att öka sin driftkostnad (snarare tvärtom). Prestandan på den tidigare (delade) servern, hos ett webbhotell, var så dålig att det var svårt att arbeta med vår hemsida och forum. Nu kan vi på riktigt börja förbättra saker här.

Vi har till sist även skruvat upp säkerheten med den nya servern. Nu har vi ett SSL-certifikat (det står https:// istället för http:// i adressen), vilket innebär att all data mellan våra besökare och servern nu är skyddad/krypterad.

De flesta funktioner på hemsidan och forumet har testats, men det kan ändå uppstå oväntade fel. Om ni stöter på något, rapportera det gärna i denna forumtråd: https://vps.slrk.se/topic/flytt-av-hemsida-och-forum/

mvh

Tobias & Jonathan

2 svar på ”SLRK:s hemsida och forum flyttat”

  1. Jag har ett tag fram och tillbaka blivit utloggad så fort jag byter till forumet. När jag loggar in är jag tillbaka på startsidan. Så det blir en omöjlig rundgång. Kolla gärna på det. Detta skedde till och från även innan flytten Explorer eller chrome hade samma symptom.

  2. Om du upplever problem med in/utloggning på hemsidan och forumet, testa att tömma cacheminnet i din webbläsare. Vi har sett att det har hjälpt flera av våra besökare/medlemmar.

    I samband med bytet av server ändrades delvis adressen till hemsidan (med den ökade säkerheten). Cacheminnet sparar adressuppgifter och om det inte stämmer (om man har felaktig adress sparad där) så kan man bli utloggad på detta sätt.

Lämna en kommentar