Angående Covid-19

Fredagen den 27 mars meddelade regeringen beslutet att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Förbudet gäller från söndagen den 29 mars och tills vidare. Syftet med förbudet är att minska takten på smittspridningen av coronaviruset i samhället. Idag den 1 april gick regeringen ut med ett förtydligande gällande de råd som kommunicerats och att alla har en skyldighet att följa dessa enligt smittskyddslagen.

Regeringens förbud gäller däremot inte en föreningsverksamhet riktad enbart till dess medlemmar. För sådan verksamhet gäller fortsatt att föreningen gör en riskbedömning utifrån Folkhälsomyndighetens råd och följer myndighetens rekommendationer och förbud.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-arrangorer-av-evenemang/

Kan vi som medlemmar i Svensk Land Rover klubb ändå träffas i våra lokala distrikt?

En Land Rover är som bekant mångsidig och kan i vissa fall få utgöra en slags ”rullande karantänenhet”. Det kan nog vara skönt att komma iväg på en liten utflykt när ”Corona-tristessen” är som värst. Men håll dig uppdaterad och respektera myndigheters beslut och rekommendationer. Den som ordnar en liten träff ska göra en riskbedömning innan utifrån Folkhälsomyndighetens råd.

Styrelsens råd till dig som arrangerar eller besöker en lokal träff:

  • Stanna hemma om du inte är helt symtomfri!
  • Tvätta händerna med tvål och vatten noga och använd handsprit.
  • Håll ordentligt avstånd när ni samlas innan avfärd och vid pauser.
  • Eventuell fika eller mat bör intas i fria luften alternativt sittandes i bilen.
  • Var och en tar med sig det man vill förtära.
  • Följ myndigheternas aktuella beslut och rekommendationer.

Ta hand om er och era nära och kära!

Med vänlig hälsning

Styrelsen genom Karin Dahlberg Sekreterare SLRK