Protokoll från årsmötet

Forum MEDLEM Om klubben i allmänhet Protokoll från årsmötet

  • Detta ämne har 7 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2015-09-05 18:57 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #8835
    SLRK Forum
    Administratör

      [Originally posted by Palle]

      Hej på er

      När tror ni att protokollet från årsmötet kommer vara klart?

      Lite nyfiken på att läsa, hörde att det inkommit 8 motioner, det är ju kanon. Visar ju att folk vill vara med och påverka och tycker saker. Lite synd dock att man inte Linda läsa dem innan årsmötet.

      #3650 Palle

      #8836
      SLRK Forum
      Administratör

        [Originally posted by #1784 Thomas]

        Vi som ska justera protokollet har iaf gjort det elektroniskt och pappersversionen är på väg runt.

        Ang motionerna håller jag med dig och det var en sak som diskuterades under mötet också.
        Några egna punkter som jag noterade vid årsmötet var.
        1. Det vore nog alldeles utmärkt om alla årsmöteshandlingar (dagordning, valberedningens förslag, verksamhetsberättelsen, ekonomisk rapport, eventuella motioner och styrelsens kommentar till dessa) kunde skickas ut till alla medlemmar ett par veckor innan årsmötet via epost.
        2. Vi bör kanske skapa en mall eller formulär för motioner? Inte minst sådana som medför stadgeändringar behöver vara väl formulerade och "färdiga" för att kunna bifallas. Det är synd om goda idéer och ambitioner inte kan genomföras pga att motionerna är för omfattande eller rörigt formulerade.
        3. Motionerna bör tilldelas en tydlig identifikation, tex. ett löpnummer så att alla kan hänga med i vilken motion som behandlas.
        4. Om årsmöteslokalen tillåter är det en stor fördel om en projektor kan användas och visa t.ex. valbara kandidater eller aktuell motion.
        5. Vi kanske också ska fundera på vilka frågor vi ska diskutera under punkterna "övriga frågor" och "tillfälle att ställa verksamhetsrelaterade frågor till styrelsen", hur vi fördelar tiden och om vi vill fatta beslut under dessa? Jag upplevde att det finns både de som önskar ta tillfället att lyfta åtskilliga frågor till diskussion, sedan finns det andra som önskar avsluta mötet och fortsätta diskussionerna i mindre grupper över en bit mat. Jag tror det är bra om vi kan enas om hur lång total tid vi ska lägga på dessa punkter eller ge varje medlem som önskar göra inlägg en viss tid för att minska frustrationen hos bägge lägren?
        6. En ordförandeklubba och obligatorisk närvaro för Palle :D

        #8837
        SLRK Forum
        Administratör

          [Originally posted by #2256-ANDERS]

          #1784 Thomas skrev:5. Vi kanske också ska fundera på vilka frågor vi ska diskutera under punkterna "övriga frågor" och "tillfälle att ställa verksamhetsrelaterade frågor till styrelsen", hur vi fördelar tiden och om vi vill fatta beslut under dessa? Jag upplevde att det finns både de som önskar ta tillfället att lyfta åtskilliga frågor till diskussion, sedan finns det andra som önskar avsluta mötet och fortsätta diskussionerna i mindre grupper över en bit mat. Jag tror det är bra om vi kan enas om hur lång total tid vi ska lägga på dessa punkter eller ge varje medlem som önskar göra inlägg en viss tid för att minska frustrationen hos bägge lägren?

          @Thomas
          Du funderar alltså i banorna av att begränsa medlemmens enda möjlighet till att officiellt ställa frågor och få svar av styrelsen?
          Hur ska medlemmarna isf få möjlighet att ge styrelsen i uppdrag att utföra önskemål? Detta är ju en av styrelsens uppdrag gent emot medlemmen.
          Det gick ju sådär från förra året… ;)

          Kanske borde årsmötet tidigareläggas ist!?! Klubben är för stor för att inte tas på allvar!

          Tanken är inte att slänga skit utan utveckling eftersträvas!!!

          #8838
          SLRK Forum
          Administratör

            [Originally posted by #1784 Thomas]

            #2256-ANDERS skrev:
            @Thomas
            Du funderar alltså i banorna av att begränsa medlemmens enda möjlighet till att officiellt ställa frågor och få svar av styrelsen?
            Hur ska medlemmarna isf få möjlighet att ge styrelsen i uppdrag att utföra önskemål? Detta är ju en av styrelsens uppdrag Gent emot medlemmen.
            Det gick ju sådär från förra året… ;)

            Kanske borde årsmötet tidigare läggas ist!?! Klubben är för stor för att inte tas på allvar!

            Tanken är inte att slänga skit utan utveckling eftersträvas!!!

            Nja, tanken var nog inte så mkt att begränsa utan mer att vi ska vara överens om vad som gäller, så att det blir mindre frustration i mötet. Jag är inte säker på att ett längre möte är rätt svar heller, är inte risken är att fler medlemmar väljer bort det helt i så fall?

            #8839
            SLRK Forum
            Administratör

              [Originally posted by Palle]

              Ni har båda kloka tankar. Jag kan hålla med Thomas om att det måste vara tydligt och alla måste veta vad som gäller och du har nog rätt i att om mötena upplevs som lång och traggliga så kommer fler att välja att i te gå eller gå tidigare. Anders har helt rätt i att vi absolut inte får göra något så att det upplevs så att vi begränsar medlemmarnas möjlighet och rätt till information med mera.

              När det gäller tex motioner och årsmöteshandlingarna i stort så borde de kunnat kommit med i RoverLand i år. Om det inte är möjligt så publicering på forum/hemsida och skicka ut via mail, då mår de ju i alla fall lite fler personer. Jag hade absolut tyckt att det hade varit roligt att kunnat läsa dem.

              Det är även viktigt att styrelsens eventuella svar på en motion kommer med så att man som eventuell besökare kan ta ställning till det i god tid.

              Vi har ju ett sista datum för inlämnande av motioner så det bör ju inte vara något jätteproblem.

              Sedan vet jag att det kan vara lurigt att få alla handlingar klara och få ut dem i tid, men det är absolut inte omöjligt.

              Kul att få dina synpunkter från mötet Thomas eftersom du satt som ordförande. Det visar ju på att det finns lite utvecklingspotential :)

              Idéen med en motionsmall är bra, samt en liten instruktion till den som tar upp just det som du beskriver att ska man kunna ändra en stadga så måste det finnas ett färdigt förslag på hur den nya stadgetexten ska se ut med i förslaget.

              Väntar med spänning på protokollet så att jag kan läsa om vad ni fattade döe kloka beslut n

              #3650 Palle

              #8840
              SLRK Forum
              Administratör

                [Originally posted by #2256-ANDERS]

                Nuså, in och läs. Spontan känns det som det saknas lite. Återkommer.

                #8841
                SLRK Forum
                Administratör

                  [Originally posted by #3805 Lup]

                  Lite formaliteter och ordning kring det här med "övriga frågor".

                  Årsmötet kan inte ta beslut på förslag som kommer upp under den punkten. Om det ska tas beslut om hur verksamheten, styrelsen eller något annat i klubben ska skötas måste man i så fall skicka in en motion och gå den vägen. Om årsmötet skulle ta sådana beslut bryter vi mot våra egna stadgar.

                  De förslag som kommer upp kan dock vara bra och därför bör styrelsen notera ned de här förslagen och ta med sig dem till kommande styrelsemöten för att diskutera om man ska jobba vidare med de här förslagen. Om årsmötet verkar vara väldigt samstämmigt om att det är ett bra förslag bör det väga tungt i styrelsens avgörande om det ska genomföras eller inte.

                  Eftersom inga beslut kan tas tycker jag man ska hålla framförallt punkten "övriga frågor" ganska kort. Oftast finns inte den här punkten alls på årsmöten men det kan som sagt komma fram bra saker också så att helt ta bort den för vår del kanske är lite drastiskt.

                  #8842
                  SLRK Forum
                  Administratör

                    [Originally posted by Mats A]

                    Årsmötesprotokollet kommer att bli officiellt i RoverLand 4-15. Den beräknas komma ut i nästa månadsskifte. Eftersom RL fortfarande är officiellt organ (för sista året, förhoppningsvis) duger inte en publicering på hemsidan, rent stadgemässigt.

                  Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
                  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.