Magnethjul lossnat från A/C kompressor

Forum TEKNIK Discovery Discovery II (1999-2004) Magnethjul lossnat från A/C kompressor

  • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2018-05-29 20:46 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #40579
    Robert Harling
    Deltagare

      Konstaterade efter vintern, när det blev sommarvarmt, att AC:n slutat fungera och förde bilen till verkstaden för påfyllning av kylmedel – utgick automatiskt ifrån att felet låg där. Men tji fick jag, det visade sig, att det var magnethjulet i kompressorn som hade skruvat sig löst och samtidigt slagit söner några blad i fläkten. Verkstaden vill byta kompressorn, men vad jag kan se, är det bara själva fastsättningsbulten som fattas, till och med brickan fanns kvar?
      Hittade ingenting i Workshoip manualen om service på kompresssorn, bara hur man skruvar loss den och tillbaka, och antar att det knappast finns reservdelar heller? Men en simpel skruv skall väl gå att skaka fram någonstans ifrån? Är det någon därute som känner till hur kompressorn är konstruerad? Finns där andra delar som han ha fallit av?
      Min verkstad ville ha 700 euro för bara delen, en snabb guggling visar, att man lätt halverar den summan genom att beställa själv från England. Kompressorn i min bil förefaller vara tillverkad av Denso. (Jag har en D2 diesel automat från 2002). Har inte hunnit koppla upp Nanocomen ännu – använder Landisen så litet nuförtiden att jag defakto glömt att jag har en slik apparat 🙁
      Så här ser det ut under huven:
      [attachment file=40580]
      Men som sagt, tycker det verkar overkill att byta hela kompressorn, om allt som felar den är skruven som säkrar magnethjulet till axeln? Någon där ute som vet hur de är konstruerade?

      undrar
      Robban i Karis, Finland
      #4318

      #40606
      Sune Cullberg
      Deltagare

        Det räcker med skruven och de brickor som ska ligga bakom och ser till att det är rätt avstånd mellan magnetspolen och lamellen på den lösa biten. Försökte hitta en bra youtubefilm på detta, men det finns många. Sök AC clutch repair och det finns att se.. 😉

        #40610
        Robert Harling
        Deltagare

          Tack! Hittade utmärkta videor. Har har alltså bara en skruv lös ?

        Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
        • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.