Ta bort hylsor?

Forum TEKNIK Discovery Discovery I (1989-1998) Ta bort hylsor?

  • Detta ämne har 2 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2017-01-05 19:55 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #21499
    SLRK Forum
    Administratör

      [Originally posted by Gabbi]

      Hej. Kanske någon har ett bra tipps. På hjulbultarna sitter det en silverfärgad hylsa, snyggt men inte så praktiskt. När vinterdäcken skulle på tog det lång tid och en massa trassel. Hylsor fastnade och någon blev runddragen. Jag inser nu att om jag får punka så kan jag inte få av hjulet. Hur kan jag få bort hylsorna? Någon som vet?
      Hälsningar Gabriella

      #21500
      SLRK Forum
      Administratör

        [Originally posted by 3100 Björn]

        Använd en större sexkantshylsa. 27mm är standard prova en 28mm om stålhylsan på hjulmuttern har svällt. Är det låsbultar så finns det ett verktyg som man tar av den rostfria hylsan med. Verktyget ska finnas i bilen, om inte bocka en svetstråd som ett U ock vik in två hakar som du får in under den rostfria hylsan sen är det bara att rycka loss den.

        #21501
        SLRK Forum
        Administratör

          [Originally posted by Gabbi]

          3100 Björn skrev:Använd en större sexkantshylsa. 27mm är standard prova en 28mm om stålhylsan på hjulmuttern har svällt. Är det låsbultar så finns det ett verktyg som man tar av den rostfria hylsan med. Verktyget ska finnas i bilen, om inte bocka en svetstråd som ett U ock vik in två hakar som du får in under den rostfria hylsan sen är det bara att rycka loss den.

          Nu är de borta!

        Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
        • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.